Будівництво промислових холодильних складів на Півдні України

Будівництво і реконструкція низькотемпературних складів від компанії «ХОЛОДСЕРВІС» на Півдні України: Херсон, Миколаїв, Одеса, Нова Каховка, Каховка, Таврійськ

“ХОЛОДСЕРВІС” – багатофункціональне підприємство, що реалізує великі проекти з комплексного оснащення системами холодопостачання і будівництва складів.

“ХОЛОДСЕРВІС” – виконує проектування, будівництво і реконструкцію складських низькотемпературних приміщень. Підбір оптимального оснащення.

iolana_12 

Компанія ХОЛОДСЕРВІС спеціалізується на будівництві і реконструкції низькотемпературних і звичайних складських приміщень для зберігання різноманітних груп товарів. Підтримуваний в низькотемпературному складському приміщенні температурний режим повинен бути в діапазоні 0 … -35 ° C. Фахівці «ХОЛОДСЕРВІС» здійснюють підбір відповідного холодильного обладнання промислового типу.

Будівництво промислових холодильних складів на Півдні України

Середній термін зведення складського приміщення, обладнаного промисловим холодильним обладнанням, коливається від 3 до 6 місяців. При цьому обов’язково враховується рекомендований температурний режим, вологість повітря в приміщенні, тип і передбачувані обсяги знаходиться на зберіганні продукції. Основна група-споживачів таких приміщень представлена ​​продуктовими ритейлерами, логістичними операторами, постачальниками напоїв і продуктів харчування. Також обладнані холодильними системами складські приміщення будуть цікаві виробникам і реалізаторам квіткової продукції та хутряних виробів.

dzerelo_17

Низькотемпературні складські приміщення умовно класифікують на кілька груп:

Складські приміщення глибокої заморозки з оптимальним температурним режимом -27 … -18 ° C. Використовуються переважно для зберігання м’яса, риби, м’ясних і рибних субпродуктів, готових напівфабрикатів.
Склади для гастрономії (овочі, фрукти, ягоди, гастрономія, молочна продукція, охолоджені м’ясо і риба) з підтримуваним температурним режимом 0 … + 5 ° C.
Овочесховища, температурний режим яких коливається від -1 до +4 ° C.
Окремо виділяють приміщення для зберігання хімікатів, парфумерної продукції, виробів з натурального хутра, кольорів і алкогольних напоїв.

Існують і інші види класифікацій низькотемпературних складських приміщень. Так, приміщення для зберігання різних груп товарів і продукції бувають А +, А, В, С і D класів. Основна відмінність – висота. Холодильне обладнання класу D не перевищує 4 м, класу С – 8 м, класу В – 10 м, класу А – 12 м і, відповідно, класу А + – більше 12 м.

rostok_8

Складські приміщення бувають спеціалізованого і універсального типів. При розробці проекту враховуються вантажомісткість і об’ємно-планувальне рішення холодильного обладнання. Промисловий холод повинен мати високі виробничі потужності і надавати можливість контролю і мінімізації витрат.

Будівництво промислових холодильних складів на Півдні України

Сучасні низькотемпературні складські приміщення доповнюють ретельно продуманої стелажній системою зберігання продукції. В’їзна арка обладнується автоматичними шторами або завісами повітряного типу. Навантажувальні платформи укомплектовуються перевантажним обладнанням для прийому різного вантажу. При проектуванні і будівництві холодильних складів важливо приділити належну увагу вибору несучих конструкцій та ізоляційних матеріалів. Найчастіше такі будівельні об’єкти будують з металоконструкцій швидкомонтованих типу, які відповідають встановленим нормам і стандартам безпеки.

kamera_chraneniya_rubu_kherson

Пол є багатошаровою систему. При цьому використовується в якості підлогового настилу матеріал відрізняється відмінною гігроскопічністю і теплоізоляцією. Залежно від типу грунту підбирається захист об’єкта від промерзання і деформації. Так, захист підлоги від грунтового промерзання буває у вигляді:

системи електрообігріву по всьому периметру складського приміщення;
продувається підпілля на рівні 1-1,5 м від поверхні землі;
холодильника гідравлічної системи з циркуляцією по трубах нагрівається розчину етиленгліколю.

Системи охолодження низькотемпературних складських приміщень

vladam

Вибір охолоджуючої системи визначається техніко-економічним аналізом і витратами експлуатаційного характеру. Оптимальне рішення – установка холодильної системи з проміжним хладоносителем якої системи охолодження холодильним агентом.

Холодильні агрегати з хладоносителем проміжного типу припускають зменшення кількості заправляється холодильного агента. При цьому такого типу обладнання здатне підтримувати температурний режим на заданому програмою / людиною рівні. Незначне споживання холодильного агента дозволяє мінімізувати витрати на первинну і наступні заправки системи охолодження. Недолік такої установки – велике споживання електроенергії (близько 24%).

Будівництво промислових холодильних складів на Півдні України

Система охолодження з кипінням холодильного агрегату доповнюється внутрікамерним повітроохолоджувачем. Охолоджуваний повітря поширюється рівномірно. Що стосується недоліків повітряної системи охолодження, існує необхідність частих оттаек камерних приладів. У зв’язку з цим спостерігаються різкі перепади температурного режиму та значні енергетичні витрати.

Замість дорогих фреонів рекомендується застосовувати вуглекислий газ. Застосування вуглекислого газу для заправки систем охолодження – інноваційне рішення в проектуванні і будівництві низькотемпературних складських приміщень. Вуглекислота не представляє небезпеки для навколишнього середовища. Однак при використанні вуглекислого газу в якості проміжного холодоносія зростають вимоги до використовуваних матеріалів і якістю монтажного виконання.

Компактні холодильні склади краще облаштувати компактними фреоновими холодильними агрегатами, які злагоджено працюють в заданому програмою автоматичному режимі. Відсутність складнощів з експлуатацією і низька вразливість продукції – основні переваги такого обладнання.

Залишити відповідь