Овочесховища під ключ Херсон Одеса Миколаїв

 

ovoshchekhranilishcha

НАШІ ПОБУДОВАНІ ОВОЧЕСХОВИЩА ПІД КЛЮЧ В УКРАЇНІ

Будівництво овочесховищ з керованим мікрокліматом

Щоб побудувати овочесховище, ціна якого швидко окупається, бажано вибрати ділянку недалеко від місць реалізації вирощеної продукції. Для господарств, які забезпечують доставку врожаю клієнтам власним транспортом, майданчик для будівництва овочесховища під ключ може розміщуватися на території підприємства.

Наша компанія – ТОВ ХОЛОДСЕРВІС, здійснює будівництво овочесховищ під ключ по всій Україні. Вигідною вартістю відрізняється будівництво овочесховища з швидкомонтованих конструкцій ангарного типу. Монтаж металевого каркаса з обшивкою і перегородками з сендвіч-панелей дозволяє здійснити будівництво овочесховища під ключ оперативними темпами. Використовуючи досвід фахівців, можна запроектувати і побудувати овочесховище на 5 тисяч тонн і більше за прийнятною ціною до початку збору врожаю.

Особлива увага приділяється обладнанню для споруджуваних овочесховищ під ключ вартістю, відповідної функціональності технологічних систем. Вони не обмежуються холодильними, теплообмінними, кліматичними установками. Повністю забезпечує процес збереження продукції будівництво овочесховища ціна якого включає в себе витрати на облаштування вентиляції, опалення, електропостачання.

Продовжити терміни складського зберігання дозволяє додаткове обладнання, що враховується у вартості будівництва овочесховища. Системи, що регулюють газову середу в холодильних камерах, зволожувачі, осушувачі гарантують мінімальні втрати продукції. При здачі овочесховища під ключ і успішних кліматичних випробувань задовольняється бажання замовника мати в розпорядженні ефективні холодильні камери, переобладнані склади, комплексні споруди.

Умовами охолодження і зберігання овочів і фруктів

Відмінна якість врожаю, привабливий товарний вигляд високосортної продукції – необхідні умови конкурентоспроможності аграрних підприємств, фермерських господарств. Технологічно оснащене овочесховище під ключ, дозволяє утримувати вартість овочів і фруктів на рівні, що виключає збитки. Воно забезпечує успішну діяльність і отримання прибутку.

Важливим фактором при тривалому зберіганні овочів і фруктів є підтримання на належному рівні показників температури і відносної вологості в камері схову. Причому, для різних культур ці показники також відрізняються. Університетом Каліфорнії «Девіс» (UC DAVIS) були сформовані рекомендації щодо умов охолодження і зберігання для всіх видів плодів, овочів і ягід. Ці рекомендації представлені в таблиці нижче.

ПродуктТемп. зберіганняВідносна волог. повітряПриблизний термін зберігання продукту в хол. кімнатіЗміст водиМакс
темп.
заморозки
°C%°C%°C
Овочі
Гарбуз10/1350-752-3 міс.91-0,8
Горохзелений095-981-2 нед.74-0,6
сухий10706-8 міс.12
Перецьсухий0/1060-706 міс.12
солодкий7/1390-952-3 нед.92-0,7
Брокколі095-10010-14 дн.90-0,6
Брюссельска капуста095-1003-5 нед.85-0,8
ПомідориСпілі, зелені13/1690-951-3 нед.93-0,6
Тверді7/1090-954-7 нед.94-0,5
Заморожені овочі-23/-186-12 міс.
Артишок095-1002 нед.84-1,2
Квасолязелена4/7957-10 дн.89-0,7
суха10706-8 міс.11
Салати0/195-1002-3 нед.95-0,2
МоркваСтигла098-1004-6 нед.88-1,4
не стигла098-1007-9 міс.88-1,4
Морква (дика)098-1004-6 міс.79-0,9
Шпинат095-9810-14 дн.93-0,3
Кабаклітній5/1085-955-14 дн.94-0,5
зимовий10/1350-754-6 міс.85-0,8
Кольорова капуста095-983-4 нед.92-0,8
Селера095-1006-8 міс.88-0,9
Спаржа0/295-1002-3 нед.93-0,6
Капуста098-1005-6 міс.92-0,9
Гриби0953-4 дн.91-0,9
Петрушка095-1001-2 міс.85-1,1
Кукурудза (солодка)095-984-8 дн.74-0,6
Буряккорінь095-1004-6 міс.88-0,9
листя098-10010-14 дн.-0,4
Картопля3/490-954-5 міс.81-0,6
Картопля (солодка)10-1385-904-7 міс.69-1,3
Баклажан7/1290-957-10 дн.93-0,8
Лук-порей (зелений)095-1002-3 міс.85-0,7
огірок7/139510-14 дн.96-0,5
Часник (сухий)065-706-7 міс.61-0,8
Цибулязелена095-1003-4 нед.89-0,9
суха065-751-8 міс.88-0,8
ріпакорінь0954-5 міс.92-1,1
зелене листя095-10010-14 дн.90-0,2
Редисвесна095-1003-4 нед.95-0,7
зима095-1002-4 міс.95-0,7
Редис (дикий)-1/095-10010-12 міс.75-1,8
Зелені листові овочі095-10010-14 дн.93-0,3
Фрукти
Ананас стиглий785-902-4 нед.85-1,0
Груша-1,6/-0,590-952-7 міс.83-1,6
Айва-1/0902-3 міс.85-2,0
агрус-1/090-952-4 нед.89-1,1
ожина-0,5/090-953 дн.85-0,8
Полуниця-0,5/090-955-7 дн.90-0,8
заморожені фрукти-24/-1890-9518-24 міс.
Яблоко0/390-953-8 міс.84-1,1
Сушка5/955-605-8 міс.24
Слива-1/090-952-4 нед.86-0,8
Грейпфрут14/1685-906-8 нед.89-1,1
Кокос0/190-953-5 міс.82-0,8
Хурма-18 или 075 или меньше6-12 міс.20-16
Липа8/985-906-8 нед.86-1,6
інжирсушка0/450-609-12 міс.23
свіжий-1/085-907-10 дн.78-2,4
іранська диня7/1090-952 нед.93-0,8
кавун4/10902-3 нед.93-0,4
абрикоси0/190-951-3 нед.85-1,1
Вишнякисла090-953-7 дн.84-1,7
солодка-1/-0,590-952-3 нед.80-1,8
Ківі090-953-5 міс.82-1,7
Смородина-0,5/090-951-4 нед.85-1,0
Лимон11/1285-901-4 міс.89-1,4
Мандарин490-952-4 нед.87-1,1
Банан13/1485-9075-0,8
Гранат490-952-3 міс.82-3,0
Нектарин-0,5/090-952-4 нед.82-0,9
Апельсин3/985-903-6 нед.86-1,3
Персиксвіжий-0,5/090-952-4 нед.89-0,9
Сушка0/555-605-8 міс.25
свіжі оливки7/1085-904-6 нед.75-1,4
Виноградамериканский-1/085-902-8 нед.82-1,6
зважений-1/090-953-6 міс.82-2,1

Зберігання овочів і фруктів – успішний вид бізнесу

Продукція овочівництва, садівництва затребувана цілий рік у великій кількості. Вона приносить хороший дохід підприємцям, незважаючи на вартість будівництва овочесховища. Кошти, витрачені на реалізацію сучасного проекту, повертаються протягом року-двох років. Сплачена за будівництво овочесховища ціна, може поповнюватися швидше – за рахунок зберігання продукції клієнтів або шляхом здачі вільних площ в оренду.

Помірна вартість будівництва овочесховища під ключ в Україні окупається рентабельною ціною продуктів землеробства, збережених в свіжому вигляді. До них відносяться:

коренеплоди, картопля, капуста, томати, зелень, цибульні і інші овочі;
яблука, груші, цитрусові та інші фрукти;
виноград, журавлина, вишня, плоди суниці та інших ягідних культур.
Температурно-вологісний режим зберігання окремих продуктів харчування рослинного походження має, на перший погляд, несуттєву різницю. Але його недотримання здатне викликати поширення згубних бактерій, поява грибка. Уникнути втрат дозволяють сучасні овочесховища, вартість яких порівнянна з можливостями амбітних підприємців.

Запроектоване і побудоване овочесховище під ключ передбачає попереднє обстеження ділянки. Воно вимагає технічних розрахунків, оформлення дозвільної документації. Матеріали конструкцій сучасних овочесховищ за вартістю відповідають передбачуваним доходам від продажу овочів, а просторові параметри – забезпечують оптимальний обсяг закладки продукції на зберігання.

Залишити відповідь