holodilnoe_oboroduvanie

Холодильне обладнання

ТОВ «ХОЛОДСЕРВІС» є офіційним дистриб’ютором відомих українських і зарубіжних виробників, здійснює прямі поставки обладнання з заводів виробників: Carrier, Danfoss, Alco controls, Frascold, Terrafrigo, Bitzer, Copeland, Güntner:

Телефон для консультації фахівця

050-435-4455

098-535-4455

Вибрати й купити високоякісне холодильне обладнання вітчизняних та зарубіжних виробників можна в нашому каталозі. Компанія «ХОЛОДСЕРВІС» пропонує доступні ціни і максимально швидку доставку!

Професійне і промислове холодильне обладнання застосовують для охолодження, зберігання та передпродажної демонстрації продовольчих товарів. Сучасний ринок пропонує великий вибір спеціалізованих установок: холодильні шафи, вертикальні вітрини з прозорими або глухими стінами, холодильні гірки, морозильні ларі та інше. Представлені вітчизняними і зарубіжними виробниками моделі випускаються в низькотемпературному, среднетемпературном і комбінованому режимах. При цьому вироби можуть відрізнятися габаритними розмірами, способом установки, технічними, міцності та експлуатаційними характеристиками, дизайнерським виконанням. Холодильне обладнання використовують в торгових і виробничих підприємствах, а також на об’єктах громадського харчування.

Особливості сучасного ринку з виробництва холодильного обладнання

У нинішніх умовах виробниче і торгове напрямки розвиваються досить динамічно. Кількість підприємств торгівлі, невеликих магазинів, супермаркетів і точок громадського харчування стрімко зростає. Як результат – збільшується споживчий попит на якісне та надійне холодильне обладнання.

Сучасний ринок, який представлений вітчизняними і зарубіжними компаніями-виробниками, пропонує великий вибір холодильних установок. До уваги покупців пропонуються середньо- і низькотемпературні шафи, вітрини, гірки, камери, бонети та інші профагрегати. При цьому моделі среднетемпературного типу забезпечують температурний режим від 0 ° C і вище, низькотемпературного – нижче 0 ° C. Для среднетемпературного обладнання характерний широкий діапазон внутрішнього температурного режиму – в середньому від +1 до + 6 ° C. Експозиційна поверхня низькотемпературних апаратів буває -4 … -12 ° C, -18 … -25 ° C і до -35 ° C.

Представлене в каталогах обладнання класифікують на дві групи: з виносним і з вбудованим холодильним агрегатом. Місце установки визначає тип оптимальної модифікації установки. Так, наприклад, для невеликих міні-маркетів рекомендовано застосування апаратів з вбудованими агрегатами. Великі магазини, супер- і гіпермаркети слід обладнати установками з виносними агрегатами. Останні – моделі з виносними агрегатами – сприяють більш рівномірному розподілу холоду всередині. Відхилення може бути всього лише на 1-1,5 ° C.

Виробники пропонують увазі споживачів холодильне обладнання для різних кліматичних умов. Установки з агрегатом вбудованого типу найчастіше виробляються в третьому і четвертому класах. Температура повітря для третього класу не повинна перевищувати + 28 ° C, вологість повітря – не більше 60%. Що стосується четвертого класу, максимальний температурний режим складає + 32 ° C, рівень вологості – до 55%. Техніка, обладнана виносними агрегатами, випускається для звичайного і посиленого тропічних кулеметів.

Також важливу роль відіграє ціновий діапазон професійного і промислового холодильного обладнання. Щоб максимально покрити споживчий попит, компанії-виробники пропонують моделі:

економ-класу;
бізнес-класу;
люкс-класу.

У кожній категорії представлені установки з відмінними технічними, експлуатаційними і міцності. Головна відмінність – комплектація і додаткова функціональність.

У переважній більшості випадків обладнання економ-класу оснащено вбудованими агрегатами. Холодильні установки мають механічну систему управління і автоматичне розморожування. У виробництві застосовують переважно ударостійкий пластик, металеві листи з емаль-покриттям.

Моделі бізнес-класу, в свою чергу, оснащені електронним або дистанційним керуванням. Передбачена можливість сполучення з центральною системою охолодження. Люксові агрегати виготовляються шляхом застосування інноваційних технологій і методик. Для виготовлення обладнання люкс-класу використовують дорогі високоякісні матеріали. Дизайн таких апаратів на висоті.

Різновиди холодильних установок

Випускає холодильне обладнання має загальне призначення – це охолодження, зберігання та демонстрація продукції. Однак для кожної групи моделей характерні деякі відмінності, про які і піде далі мова.

Холодильні вітрини підходять для обладнання торгових точок будь-якою площею. Найчастіше такі конструкції можна зустріти в гастрономії, а також кондитерських і молочних відділах. Допускається викладення широкого асортименту продуктів.

Холодильні шафи переважно застосовують для оснащення продовольчих магазинів, в яких реалізація товарів виробляється через прилавок. При цьому подібної конструкції агрегати служать в якості інтер’єрного рішення приміщень. Шафи для охолодження, зберігання та демонстрації продуктів повинні мати термостат і внутрішнє підсвічування. Двері можуть бути як прозорими, так і глухими.

Холодильні гірки – оптимальний варіант для маркетів самообслуговування. Також подібного плану конструкції відмінно підходять для торгових точок великою площею. До переваг гірок можна віднести зручність викладки і легкий доступ до продукції. Холодильні гірки випускають в декількох модифікаціях: гастрономічні, грязьові, фруктові і для пресервів. Кожна з категорій характеризується високою місткістю.

Холодильні столи виконують функції відразу двох виробничих елементів: робочої поверхні і охолоджуючого модуля. Застосовуються не тільки на харчових підприємствах, а й професійних кухнях.

Холодильні камери найчастіше використовують для якісного облаштування підсобних приміщень торговельних об’єктів та виробничих підприємств. Випускають стаціонарні і збірно-розбірні моделі. Камери для охолодження і зберігання продукції мають широкі функціональні можливості. Головна особливість – це здатність підтримувати широкі температурні діапазони (зокрема, від +10 до -5 ° C або від -15 до -25 ° C).

Морозильні ларі – універсального типу низькотемпературне холодильне обладнання, яке може бути застосовано для зберігання швидкопсувної продукції, попередньо пройшла глибоку заморозку. Виробники пропонують увазі покупців горизонтальні і вертикальні конструкції, при цьому кришка може бути глухий або прозорою. Морозильні ларі підтримують виключно мінусовій температурний режим – від -18 до -25 ° C.

Морозильні бонети випускаються в двох модифікаціях: середньотемпературні (від -1 до + 5 ° C) і низькотемпературні (від -18 до -24 ° C). З цієї причини морозильні бонети мають широке застосування. Їх використовують не тільки для охолодження і демонстрації продукції, але також і для тривалого зберігання складських запасів.

Льодогенератори – спеціалізоване обладнання для виробництва різного виду льоду. Представлені установки виробляють Кубикові, гранульований, лускатий і пальчиковий різновиди льоду. Готова продукція активно використовується в різних сферах торгівлі та піщепроізводства.

Моноблоки та спліт-системи призначені для охолодження корисного об’єму холодильних камер. Моноблок – це цільної конструкції агрегат, який заправляють фреоном. Відмінність спліт-системи – конструктивні особливості. Даний агрегат складається з компресорно-конденсаторного блоку і випарника. Обидва охолоджувача можуть експлуатуватися як в приміщенні, так і на вулиці.

Залишити відповідь